Іноземні банки можуть зайняти 50% українського ринку.. якщо їх пустять

Вівторок, 26 вересня 2006, 13:25

В українських банках зараз існують три стратегії: перша - померти незалежними, друга - знайти свою нішу і плідно працювати в ній, третя - знайти іноземного інвестора або партнера, з яким можна розвиватися і залишатися на ринку.

Таку думку висловив голова правління "Родовід-банку" Денис Горбуненко, передає Ліга.

На сьогоднішній день Україною дійсно зацікавилися закордонні гравці, тому через 2-3 роки часка іноземного капіталу на українському ринку може наблизитися до 50%.

"Лімітів тут, на мій погляд, не має бути, адже, маючи достатньо грошей, ми також можемо прийти в США і купити там усі банки, і ніхто нам не буде заперечувати", - зазначає банкір.

Реклама:

За його словами, заборона на створення в Україні філій іноземних банків обмежить надходження закордонного капіталу в українську економіку.

"Але якщо будуть входити нові закордонні банки, купувати існуючі фінансові установи або створювати нові, вносити статутний фонд, брати на роботу наших людей, випускників наших вузів, відповідно, кредитувати нашу економіку, кредитувати наших людей, то від цього наша Україна тільки виграє", - резюмує Горбуненко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!