Україна стане багатшою, якщо відмінить мораторій на продаж землі

Понеділок, 25 вересня 2006, 19:03 -

Україна зможе повною мірою підготуватися до процедури продажу землі тільки після скасування мораторію на її продаж. Таку думку в понеділок на прес-конференції висловив позаштатний радник президента Олександр Пасхавер.

Коментуючи рішення про припинення мораторію на продаж ділянок сільськогосподарського призначення, Пасхавер сказав, що в цій забороні було як раціональне, так і ірраціональне зерно, інформує Ліга.

У той же час він підкреслив, що Україна, безсумнівно, не готова до продажу землі, оскільки зараз немає відповідних інституцій.

"З іншого боку, скільки б не пройшло часу, можна стверджувати, що ми і не підготуємося до неї (продажі землі), поки не виникне попит", - сказав Пасхавер.

Реклама:

За словами радника, Україна протягом останніх років жодного разу не змогла підготувати якийсь процес і вчасно його пустити в хід. Виключенням Пасхавер назвав грошову реформу.

"Я, наприклад, прихильник того, щоб ми все-таки припинили мораторій. Я розумію, що це викликає протягом одного-двох років безліч проблем, але тільки тоді вони зможуть бути вирішені. Я просто не вірю, що вони будуть вирішені без припинення мораторію на продаж землі", - повідомив він.

Пасхавер вважає, що мораторій на продаж землі робить українську державу значно менш багатою, ніж вона могла б бути. Він відзначив, що ринок продажу землі в Україні є вже зараз, але він працює нелегально, а це досить небезпечно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: