Костусєв дозволив росіянам з Брянську купити "Луганськтепловоз"

П'ятниця, 22 вересня 2006, 14:17

Антимонопольний комітет надав дозвіл ЗАТ "Управляющая компанія "Брянскій машиностроітєльний завод" на придбання 76% акцій ВАТ "Холдингова компанія "Лугансктепловоз".

ЗАТ "Управляющая компанія "Брянскій машиностроітєльний завод" входить до складу групи "Трансмашхолдінг", найбільшої в Росії компанії на ринку транспортного машинобудування, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу АМК.

Підприємства групи випускають маневрові та магістральні тепловози, промислові та магістральні електровози, вантажні та пасажирські вагони, вагони метро й електропоїздів, тепловозні та суднові дизелі, стрілочні переводи, тягові агрегати, вагонне лиття та іншу продукцію.

Обсяг реалізації продукції підприємств групи в 2004 році збільшився порівняно з 2003 роком майже на 50% і склав 27 млрд. 100 млн. руб.

Реклама:

Нагадаємо, ФДМ 19 липня 2006 року оголосив конкурс з використанням відкритості пропозиції ціни за принципом аукціону з продажу 76% акцій ВАТ "ХК "Луганськтепловоз". Початкова ціна пакету складає 292 млн. грн.

Як повідомляла голова ФДМ Валентина Семенюк, інтерес до участі в конкурсі виявили дев'ять компаній, з яких три іноземні.

Дві компанії вже сплатили реєстраційний збір, підкреслила голова ФДМ. Раніше прем'єр-міністр Віктор Янукович заявив про те, що Кабмін призупинив конкурсний продаж "Луганськтепловозу" і подальші рішення у відношенні цього підприємства будуть прийматися з урахуванням національних інтересів.

Однак, як пізніше повідомила голова ФДМ, фонд не одержував будь-яких розпоряджень щодо призупинення конкурсу, тому він продовжується.

За умовами торгів, останній день прийому заявок на участь - 25 вересня. Конкурс має відбудуться 3 жовтня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!