Бойко лякає відключеннями, якщо йому не дадуть грошей

Середа, 20 вересня 2006, 16:42

Уряд усвідомлює, що безпека будь-якої країни на 90% залежить від енергетики, і збільшить кошти на фінансування проектів в галузі енергетики для попередження кризових явищ», - заявив міністр палива та енергетики Юрій Бойко під час брифінгу в Кабміні.

Юрій Бойко звернувся до негативного досвіду Росії, посадовцями якої офіційно визнано, що 5% ВВП втрачається від нестачі електроенергії, передає прес-служба Мінпаливенерго.

За словами міністра, сьогодні в 16 регіонах Російської Федерації обмежено енергопостачання і вже працює антикризовий штаб.

«Ми не хочемо, щоб в нас повторилася така ж ситуація», - сказав Юрій Бойко. На його думку, це відбулося внаслідок недостатнього рівня інвестицій в енергетику.

Реклама:

«Якщо рівень інвестицій не буде підвищений до 2-3 мільярдів на рік, то на нас теж чекає антикризовий стан», - сказав урядовець.

За його словами, уряд прийняв рішення спрямувати кошти в різному вигляді на фінансування тих проектів, які мають ключове значення для нашої країни.

Міністр перерахував першочергові інвестиційні проекти, які мають вирішальне значення для енергетичного забезпечення країни - реконструкція газотранспортної системи, будівництво 750 кВ «Рівненська АЕС – підстанція «Київська», розвиток енергозабезпечення Криму, завершення будівництва Дністровського гідроакумулюючого вузла, буріння і видобуток газу на Чорному та Азовському морях.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!