Азаров виправдувався перед Ющенко з приводу своєї "любові" до Донецької області

Вівторок, 19 вересня 2006, 12:55

Новий уряд однаково ставиться до бізнесу в регіонах. Диспропорція у відшкодуванні ПДВ пояснюється різним експортним потенціалом областей.

Про це у вечірньому ефірі телеканалу "1+1" повідомив перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров, передає Ліга.

Зокрема, Азаров уточнив, що диспропорція у відшкодуванні ПДВ по Донецькій і Волинській областях, якою був обурений президент Віктор Ющенко, пояснюється тим, що частка Донецької області в українському експорті становить 20%, а Волинської - тільки 0,8%.

Тим більше, підкреслив він, за один місяць складно робити висновки про сформовані диспропорції.

Реклама:

"У нас буде можливість поговорити, роз'яснити позицію в тому, що уряд... я не бачу в діях уряду нічого такого, що порушувало б чинне законодавство й діючі норми", - відзначив Азаров.

За словами міністра фінансів, новий Кабмін наводить порядок, насамперед, у фінансово-економічній сфері, тому немає нічого дивного в тому, що найбільшим підприємствам віддаються борги по поверненню ПДВ, які накопичив попередній уряд.

Азаров повідомив, що Кабмін підготує для президента відповідну інформацію з даного питання, "і ті непорозуміння, які йому не зовсім якісно готовить його служба, я думаю, що ми усунемо".

Нагадаємо, днями президент Ющенко доручив генпрокурору Олександрові Медведьку протягом 10 днів з'ясувати, чому в серпні податок на додану вартість у Донецькій області було відшкодовано на 221%, а у Волинській - тільки на 2,7%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!