За 5 років в туристичну інфраструктуру Криму вкладено $135 млн.

Понеділок, 18 вересня 2006, 17:57

Сумарний обсяг інвестування в курортно-туристичну галузь Автономної Республіки Крим за період з 2000 по 2005 роки склав, за даними виконавчих комітетів та райдержадміністрацій курортних регіонів, 134 млн. 600 тис. дол.

Усього в бюджет від реалізації проектів надійшло податків і зборів на суму 22 млн. 800 тис. грн. Введені в експлуатацію 14 нових об'єктів, передає Ліга з посиланням на Мінтуризму АРК.

Інвестиційна діяльність найбільш активно розвивається в Ялті, Сімферополі, Алушті та Євпаторії.

Інвестиції надійшли з Російської Федерації, Німеччини, Кіпру, США, Узбекистану, Швейцарії та Латвії. На частку перерахованих вище країн-інвесторів припадає 88,3% загального обсягу прямих іноземних інвестицій.

Реклама:

На даний час у цій сфері реалізуються 33 інвестиційних проекти з російським, американським, британським, швейцарським інвестиційним капіталом загальною вартістю близько 300 млн. дол.

Ці проекти спрямовані на будівництво, реконструкцію, модернізацію номерного фонду готелів, пансіонатів та їхньої інфраструктури, а також на створення і розвиток інфраструктури туризму - парку атракціонів, аквапарків та інших об'єктів.

У регіонах і здравницях проводяться заходи для розширення переліку додаткових послуг. У цьому курортному сезоні на території півострова працювали 5 аквапарків (Ялта, Алушта, Судак, Сакський район, Коктебель), у здравницях - 92 басейнів. Для санаторно-курортного комплексу закуплено лікувально-діагностичне устаткування на суму більш ніж 20 млн. грн.

В останні роки також вкладаються значні кошти у будівництво міні-готелів, пансіонатів, домоволодінь. Так, реєстрацію пройшли вже близько 2000 приватних домоволодінь і 133 приватних готелів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!