"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВФ не вірить в успіх уряду Януковича

П'ятниця, 15 вересня 2006, 12:20

Зниження темпів зростання економіки України, яке прогнозує Міжнародний валютний фонд у своєму уточненому прогнозі на наступний рік, експерти пояснюють різними факторами. Тим часом представники уряду головну причину песимізму МВФ вбачають у ризиках, перед якими постала країна.

Міжнародний валютний фонд прогнозує півторапроцентне зниження економічного зростання в Україні в порівнянні з прогнозами, які фахівці фонду давали до обрання уряду Віктора Януковича, повідомляє Німецька хвиля.

Також МВФ дає погіршені прогнози щодо інфляції та зростання негативного торгового сальдо.

Натомість презентований у четвер проект держбюджету-2007 передбачає зростання економіки на 6%.

Реклама:

Перший заступник міністра економіки Анатолій Максюта вважає, що МВФ занадто песимістично оцінює ризики 2007 року. Максюта зазначив, що урядовці та експерти МВФ дають "різні оцінки пристосування української економіки до цінових шоків".

Натомість, голова партії "Реформи і порядок", екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник вважає, що бюджет уряду Януковича призведе до зростання зовнішнього боргу та дефіциту головного кошторису держави.

На думку Пинзеника, дотації галузям, відновлення вільних економічних зон та інші "новації" бюджету означають намір уряду "перекачати державні кошти в приватні кишені".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!