Адміністрація Черновецького скоротила квартирні черги

П'ятниця, 15 вересня 2006, 15:04

Спеціальна робоча комісія з інвентаризації квартирної черги киян на одержання безкоштовного житла перевірила вже 70 тисяч з 145 тисяч загальної кількості таких родин, тобто 50%.

За словами керівника цієї комісії, заступника голови КМДА Ірени Кильчицької, "4 тисячі 295 родин на цілком законних підставах зняті з черги - вони або купили квартири самі, або в них зменшилася кількість членів родин, або вплинули інші об'єктивні обставини", передає Ліга з посиланням на прес-службу КМДА.

"Думаю, під час ревізії другої половини черги ця тенденція навіть збільшиться. За попередніми підрахунками, з черги вийде близько 8 тисяч 600 претендентів. І оскільки щорічно київська влада видає десь 2 тисячі 500 ордерів, то фактично квартирна соціальна черга просунеться одразу майже на чотири роки", - додала Кильчицька.

Після ж інвентаризації, за її словами, київська влада знову ще раз детально перевірить претендентів на одержання житла.

"Адже поки діємо відповідно до урядової постанови, прийнятої ще в 1984 році. А тоді, як відомо, ще не було права приватної власності. Тобто відтоді ситуація істотно змінилася - тепер квартири активно і продають, і купують, і здають в оренду", - пояснила вона.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!