Пинзеник: Держбюджет-2007 гарний тільки для "обраних олігархів"

Четвер, 14 вересня 2006, 11:26

Розмір дефіциту бюджету, затверджений урядом у проекті закону про Держбюджет на 2007 рік, член Партії реформи і порядок, екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник вважає "критичним і таким, що викликає тривогу".

"Викликає тривогу сам факт збільшення дефіциту бюджету. А будь-які посилання на інші країни, які мають такий розмір дефіциту, недоречні, тому що українська економіка є значно меншою по масштабах", - підкреслив Пинзеник, інформує Ліга.

Пинзеник також відзначив, що покриття цього дефіциту за рахунок "втягування держави в борги" є "небезпечною тенденцією".
"Державні позики будуть тягарем для кожного громадянина України на довгі роки", - заявив колишній глава Мінфіну.

"У такій ситуації, - відзначив Пинзеник, - намір уряду звільнити окремих суб'єктів господарювання від сплати податків, надавши їм податкові пільги, по суті означають, що нинішнє та майбутнє покоління громадян повинні тепер із власної кишені поповнювати доходи "обраних" українських олігархів. Уряд збирається робити подарунки одним, а розплачуватися будуть інші".

Реклама:

Нагадаємо, 13 вересня 2006 року уряд схвалив проект Держбюджету на 2007 рік, що передбачає доходи консолідованого бюджету в сумі 180 млрд. грн., видатки - близько 186 млрд. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!