Ринок зв'язку зростає швидше за всіх

Четвер, 14 вересня 2006, 17:36

Представники вітчизняного ринку телекомунікацій прогнозують, що бездротові технології в Україні будуть користуватись в Україні все більшим попитом, а інноваційні мережі будуть характеризуватися високою швидкістю, як це демонструє досвід країн Азії та Європи.

За словами заступника директора держдепартаменту з питань зв'язку й інформатизації Петра Яцука, галузь телекомунікацій уже сьогодні демонструє високі темпи зростання: понад 30% щорічно, зокрема, мобільний зв'язок - понад 50%, передає Ліга.

Жодна інша вітчизняна галузь економіки, підкреслив він, не має таких темпів розвитку.

Як повідомляє прес-служба держдепартаменту, вже незабаром в Україні матимуть офіційне визнання нові радіотехнології - цифровий стільниковий радіозв'язок третього покоління (3G), цифрове ефірне телерадіомовлення, широкосмуговий радіодоступ в Інтернет.

За словами Яцука, основи для цього закладені в Плані використання радіочастотного ресурсу, який було затверджено в червні постановою кабміну.

Реклама:

Крім того, Яцук відзначив, що, якщо раніше під контролем військових знаходилося понад 96% радіочастотного ресурсу, то з прийняттям Плану співвідношення використання радіочастот змінилося на користь користувачів.

"Відтепер 76% радіочастотного ресурсу віднесено до смуг загального користування, що створює сприятливі умови для розвитку діючих і впровадження перспективних радіотехнологій", - підкреслив він.

Планується, що повний перехід з аналогового, нині діючого, на цифрове телерадіомовлення відбудеться до 2015 року.

Як повідомив Ігор Сиротенко, замголови правління ВАТ "Укртелеком", компанія планує переходити до комерційного використання мережі мобільного зв'язку третього покоління в II кварталі 2007 року. Ринок телекомунікацій, за його словами, демонструє значне зростання: якщо в 2003 році витрати на послуги зв'язку (в розрахунку на одного споживача) складали 240 грн., то вже нинішнього року, за прогнозами, складуть більш ніж 600 грн.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!