Уряд схвалив проект Держбюджету-2007

Середа, 13 вересня 2006, 19:13

Проектом бюджету на 2007 року передбачено доходи консолідованого бюджету порядку 180 млрд. грн., видатки - порядку 186 млрд. грн.

Про такі параметри бюджету наступного року, закладені у його проекті, схваленому 13 вересня урядом на засіданні, повідомив журналістам на брифінгу перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров, передає Ліга.

За словами Азарова дохідна частина Державного бюджету без урахування міжбюджетних трансфертів передбачена на рівні 126 млрд. грн.

Азаров відзначив, що вперше з 2004 року відновлюється співвідношення між місцевими бюджетами та Державним бюджетом на рівень 43,6%.

Реклама:

У бюджеті 2006 року ця цифра становить 36%.

"Ми на 9,5% збільшуємо частку місцевих бюджетів у консолідованому бюджеті", - сказав він.

Дефіцит бюджету, відповідно до проекту, за словами Азарова, повністю покривається зовнішніми та внутрішніми запозиченнями.

"Ми при цьому не виходимо на нормальні параметри, які визначають співвідношення внутрішнього та зовнішнього боргу, обсягу ВВП", - підкреслив міністр.

Він нагадав, що відповідно до маахстритських критеріїв, гранична норма співвідношення між внутрішніми й зовнішніми позиками становить 61%.

"Ми десь на рівні 14% перебуваємо. Тобто запас міцності в нас дозволяє нам дефіцит фінансувати за рахунок внутрішнього й зовнішнього боргу", - відзначив Азаров.

Співвідношення передбачуваного дефіциту бюджету до ВВП повинно скласти 2,55%. За словами Азарова, це буде менш 16 млрд. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!