Запрацював американський завод Коломойського

Вівторок, 12 вересня 2006, 19:03

У США відбувся офіційний пуск феросплавного заводу Felman Production Incorporated.

При відкритті заводу поряд з губернатором штату Західна Вірджинія Джо Менкіном були присутні представники ЗАТ "Приват Інтертрейдинг", а також керівник консультаційної групи по реконструкції феросплавного заводу - голова правління ВАТ "Стаханівський завод феросплавів" Олександр Дубинін, повідомляє Ліга.

Розташований у штаті Західна Вірджинія завод почав роботу після капітального ремонту електропечей, зокрема, відремонтована і готова до роботи піч з виробництва феросилікомарганцю потужністю 27 Мвт. Найближчим часом планується пуск ще трьох електропечей.

Нагадаємо, що на початку року акціонери ВАТ "Запорізький феросплавний завод" та ВАТ "Стаханівський завод феросплавів" (обидва входять у групу "Приват" Ігоря Коломойського) придбали феросплавний завод в США.

Реклама:

Попередній його власник збанкрутував. Всі печі на момент купівлі не були придатні для подальшої експлуатації і вимагали капітального ремонту. Раніше підприємство спеціалізувалося на випуску феросилікомарганцю, ферохрому і феросиліцію.

Планується, що після запуску на заводі буде створено близько 220 робочих місць, в тому числі для 7-8 фахівців з України. Після реконструкції підприємство зможе робити весь ряд марганцевих і кременистих феросплавів, призначених, здебільшого, для американського ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!