"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"РосУкрЕнерго" намагається взяти під контроль українські облгази

Понеділок, 11 вересня 2006, 11:17

Виконавчий директор швейцарської "РосУкрЕнерго", член правління "Газпрому" Костянтин Чуйченко схвалив оцінку активів семи облгазів України, підготовлену банком "Аваль".

Оцінка дозволить компанії "РосУкрЕнерго" купити частки в компаніях, підконтрольних групі "Континиум" бізнесмена Ігоря Єремєєва, і створити дистриб'юторську мережу реалізації газу в Україні, передає Finance.ua.

"Росукренерго" веде переговори і з іншими власниками українських облгазів.

Відповідно до копій документів Raiffeisen Investment AG (номінальний власник 50% акцій "РосУкрЕнерго", ще 50% належать "Газпромбанку"), ціна придбання пакетів семи облгазів, включаючи премію 40% і дисконт 25%, становить 73 млн. 510 тис. доларів.

Реклама:

Попередня оцінка вартості на основі мультиплікаторів показала, що максимум, що може заплатити "РосУкрЕнерго" за 42,6% акцій "Львівгазу", становить 15 млн. 100 тис. доларів. Два інших пакети - 40,75% акцій "Івано-Франківськгазу" і 52,4% "Чернігівгазу" - оцінені в 16 млн. 600 тис. доларів кожний. Ще два пакети - 55,58% акцій "Волиньгазу" і 56,72% акцій "Чернівцігазу" - в середньому по 6 млн. 500 тис. доларів кожний. 60,03% акцій "Закарпатгазу" коштують 10 млн. 300 тис. доларів, а 21,41% "Рівнегазу" - 1 млн. 900 тис. доларів.

Зараз всі пакети, які оцінювалися, через компанію "Континиум-траст" контролюються Ігорем Єремєєвим.

Як пояснило джерело, близьке до "Газпрому", "РосУкрЕнерго" планує викупити частки в Ігоря Єремєєва, щоб передати права на керування цими пакетами в "Укргазенерго" (по 50% якого належать НАК "Нафтогаз" і "Росукренерго").

За словами співрозмовника, від "Нафтогазу" чекають відповідних дій - вкладення в СП своєї частки в зазначених облгазах. У самому "Нафтогазі" стверджують, що приватизовувати держчастки в облгазах не збираються.

За деяким даними, зараз також ведуться переговори про купівлю контрольних пакетів "Черкасиоблгазу" (підконтрольний народному депутатові Богданові Губському), а також "Херсоноблгазу" (ЗАТ "Співдружність").

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!