Європа зглянулась на проблеми українських металургійних олігархів

Понеділок, 11 вересня 2006, 14:33 -

Європейська комісія готова підтримати можливість збільшення на 2006 рік квоти на постачання української сталеливарної продукції в країни Євросоюзу на 52 тис. тонн або 4,9%.

Як повідомила прес-служба Мінекономіки в суботу, такий підсумок минулих у Києві 7-8 серпня переговорів української сторони з представниками Єврокомісії, передає "Інтерфакс-Україна".

"У ході засідання українська сторона підтвердила готовність до укладенню нової угоди по торгівлі сталеливарними виробами і знайшла підтримку від представників Європейської комісії щодо можливості збільшення на 2006 рік обсягів квот по категоріях SA1 - на 30 тис. тонн, SA3 - на 20 тис. тонн і SB1 - на 2 тис. тонн", - йдеться в повідомленні.

Сторони домовилися продовжити консультації.

Реклама:

Уряд і Євросоюз 29 липня 2005 року підписали угоду про торгівлю деякими сталеливарними виробами на 2005-2006 р. м. в умовах наявності в Україні експортного мита на брухт чорних металів у розмірі 30 євро за тонну.

Угода передбачає можливість збільшення рівня квоти у випадку зниження мита і відкриття українськими операторами нових сервісних центрів на території ЄС.

Крім того, кількісні обмеження не поширюються на експорт до ЄС українського плоского і сортового прокату для суднобудівної галузі, будівництва і ремонту бурових або виробничих платформ.

Сторони також домовилися, що торгівля сталеливарними виробами буде цілком лібералізована з моменту набуття Україною членства у СОТ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: