"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

За перше півріччя в Україні було укладено угод на $3,7 млрд.

Понеділок, 11 вересня 2006, 17:58

За перше півріччя в Україні було зареєстровано 43 великі угоди, в результаті яких у покупця сформувався контрольний пакет акцій на загальну суму 3 млрд. 690 млн. 100 тис. дол.

Безумовним лідером є фінансовий сегмент. Бум поглинань, що прокотився з початку року в банківській сфері, втілився в 7 угод на загальну суму 2 млрд. 468 млн. 300 тис. дол. Найбільша угода тут - купівля "Укрсоцбанку" італійським Banca Intesa. Друга за масштабами - продаж "Райффайзенбанк Україна" венгерському OTP Bank, передає Ліга з посиланням на журнал "Злиття та Поглинання".

Друге місце належить металургії, в якій за цей період було укладено 3 угоди на загальну суму 265 млн. 600 тис. дол. Найбільша - придбання "Інтерпайпом" Віктора Пінчука 42,2% акцій ВАТ "Дніпроспецсталь" у структур бізнесмена Костянтина Григоришина. Експертна оцінка угоди - 220 млн. дол.

У галузі зв'язку, що зайняла третє місце, зареєстровано чотири угоди на загальну суму 164 млн. 300 тис. дол. Найбільша угода - придбання корпорацією SCM Рината Ахметова за 130 млн. долл. (оціночно) 100% акцій телекомунікаційної компанії "Оптима Телеком", яка є найбільшим альтернативним оператором зв'язку в Україні.

Реклама:

Замикає четвірку страховий сегмент. У цій сфері відбулося 4 угоди на загальну суму 103 млн. 300 тис. дол. Найбільша транзакція - придбання австрійською фірмою Generali Holding Vienna української страхової компанії "Гарант-Авто" і компанії по страхуванню життя "Гарант-Лайф" за 88 млн. дол. (оціночно).

За оцінками експертів журналу, у другому півріччі очікується укладення угод на суму до 5 млрд. дол. Таким чином, розмір ринку корпоративного контролю впритул наблизиться до межі в 10 млрд. дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!