Азаров каже, що Україна не зможе скоротити споживання газу

П'ятниця, 1 вересня 2006, 15:56

Зростання економіки України не дозволить країні скоротити споживання газу, що підвищує значення питання забезпечення енергоносіями, повідомив перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров.

"Оцінки, що ми можемо зменшити споживання газу в найближчі п'ять років у два рази, - це абсурд. Ми не зможемо зменшити споживання газу, хоча б тому, що наша економіка буде розвиватися, і ми закладаємо високі темпи зростання економіки. А економіка наша на 30% складається з газоспоживаючих галузей", - сказав він на зустрічі зі студентами і викладачами Національного університету ім. Тараса Шевченко в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

У той же час перший віце-прем'єр визнав, що в Україні газ витрачається неефективно, і підкреслив, що задачею уряду в 2007 році стане введення стимулів для скорочення показника споживання газу на одиницю виробництва.

Крім того, за його словами, у 2007 році уряд буде реалізовувати програми з ширшого поширення застосування в Україні лічильників газу і води.

Реклама:

Відповідаючи на питання про перспективи вартості транзиту газу по території країни, Азаров відзначив, що підвищення вартості за транзит не може стати інструментом рішення питання вартості газу для України, оскільки такий крок української сторони приведе до аналогічного збільшення вартості транзиту газу для України по трубопроводах Росії.

Говорячи про ціну на газ для України в 2007 році, перший віце-прем'єр відзначив, що в бюджеті закладено орієнтовану ціну на рівні 135 дол. за 1 тис. куб. м, але в результаті переговорів з Росією Україна може домогтися нижчої ціни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!