"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Посол США: вступ до СОТ пожвавить надходження інвестицій

Середа, 9 серпня 2006, 11:44

Посол США Вільям Тейлор на зустрічі з губернатором Донеччини Володимиром Логвиненком прямо зв'язав вступ України до СОТ з зростанням іноземних інвестицій.

"Одна з перших речей, яка закладена в Універсалі - це вступ України до СОТ. Саме вступ України до СОТ може оживити надходження інвестицій в Україну", - сказав Тейлор, передає Finance.ua.

При цьому посол підкреслив, що найближчі три з половиною роки "принесуть в Україну стабільність, а значить, і інвестиції".

"Одна з можливостей, яку ми обговорювали з губернатором, те, що в нас буде три з половиною роки без виборів. Упевнений, що цей період ваша країна використає раціонально і він принесе в Україну стабільність, а значить, і інвестиції", - відзначив Тейлор.

Реклама:

Він додав, що "як відзначив ваш губернатор, гроші люблять тишу".

Нагадаємо, Україні для вступу до СОТ необхідно завершити переговори з Киргизстаном і Тайванем.

Переговори з Киргизстаном ускладнені тим, що ця країна вимагає знизити імпортні мита на свою аграрну продукцію. За даними ж інформованого джерела, обсяг запропонованих ставок суперечить раніше досягнутим домовленостям з іншими країнами-членами СОТ.

У зв'язку з цим Україна має намір просити СОТ про вступ без підписання протоколів із усіма її учасниками після прийняття Верховною Радою законів, які приводять національне законодавства у відповідність нормам СОТ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!