Чому прибуток українських банків зріс у 2,3 рази. Думка експертів

Середа, 9 серпня 2006, 14:52

Зростання прибутку українських банків у січні-липні 2006 року в 2,3 рази в порівнянні з аналогічним періодом 2005 року пов'язано з високою прибутковістю споживчих банківських продуктів і може підвищити вартість акцій банків, вважають експерти "Укрсоцбанку".

"Причиною росту прибутковості банківського бізнесу є високий рівень прибутковості споживчих продуктів, а активний розвиток цього сегменту ринку, в свою чергу, вимагає демонстрації прибутку для збільшення капіталу", - відзначається в аналітичному огляді банку, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, за даними Національного банку України сукупний прибуток українських банків у січні-липні 2006 року (до початку серпня в Україні діяло 165 банків) склав 2 млрд. 551 млн. 400 тис. грн., що в 2,3 рази більше, ніж за аналогічний період 2005 року (1 млрд. 98 млн. 600 тис. грн.).

В огляді "Укрсоцбанку" відзначено, що зростання прибутку банків може підвищити вартість їхніх акцій.

Реклама:

"Очевидно, що стрімке зростання прибутку банків безпосередньо впливає і на їхню ринкову вартість, а так як ліквідних банківських акцій на ринку небагато, те весь попит на банки в Україні з боку дрібних інвесторів зосереджений на акціях банку "Аваль" (BAVL) і "Укрсоцбанку" (USCB)", - підкреслюється в огляді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!