Даймоноїди, яких будуть одержувати з нафти, змінять світ

Понеділок, 7 серпня 2006, 16:42 -

Штучні алмази відкривають зовсім нові перспективи для мікроелектроніки, дозволяючи збільшити швидкодію й обсяг пам'яті мікросхем у багато разів.

Однак вони залишаються поки занадто дорогими для промислового використання. Вирішити цю проблему взялися дослідники з компанії Molecular Diamond Technologies, дочірнього відділення нафтохімічного гіганта Chevron, і Стенфордського університету (Stanford University) у США, повідомляє Finance.ua.

Учені почали розробку промислової схеми одержання з нафти мікроскопічних штучних алмазів і алмазоподібних структур, названих "даймондоїдами" (від англ. diamond – "алмаз").

Крім того, проект передбачає детальне вивчення властивостей наноалмазів і перспектив їхнього промислового використання – у першу чергу, у мікроелектроніці.

Реклама:

Наноалмази зустрічаються в нафті в невеликих кількостях. Уперше їх виділили в 1933 р.

Учені розроблять методи промислового вилучення даймондоїдів з нафти, а також синтезу таких структур із заданою формою і властивостями.

Як заявив Фредерик Лам (Frederick Lam), директор по комерційному розвитку Molecular Diamond Technologies: "Даймондоїди змінять вигляд багатьох галузей промисловості: енергетики, електроніки, біофармацевтики і товарів масового вжитку".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: