Хабарництво в колишніх країнах соцтабору скорочується

П'ятниця, 4 серпня 2006, 11:22

Цілеспрямовані зусилля по скороченню поширення корупції в колишніх країнах соціалістичного табору дають позитивні результати, але необхідний безперервний процес реформування для того, щоб запобігти поверненню до колишньої практики, йдеться в новій доповіді Всесвітнього банку.

Як повідомляє офіційний сайт ВБ, разом з тим, поширення корупції в країнах Східної Європи і колишнього Радянського Союзу усе ще більш значне, ніж у багатьох інших країнах Західної Європи, інформує Ліга.

"Починаючи з 2002 р., фірми в більшості країн платять хабарі з меншою періодичністю і відносно в менших обсягах; за їхніми словами, корупція є менш значною проблемою, ніж у минулому", - пояснює Джеймс Андерсон, співавтор звіту і старший економіст ВБ по регіону Європи і Центральної Азії.

"Поширеною думкою є те, що ситуація з корупцією постійно погіршується, але при ближчому розгляді це виявляється не так".

Реклама:

Дослідження, яке проводиться раз на три роки, останній раз проводилося в 2005 році; воно охоплює 26 колишніх соціалістичних країн і Туреччину, а також п'ять західноєвропейських країн, узятих для порівняння. Для порівняння приводяться такі європейські країни, що не знаходяться в перехідному періоді, як Німеччина, Греція, Ірландія, Португалія й Іспанія.

З початку проведення Дослідження ділового середовища й ефективності підприємств було обстежено понад 20 000 фірм.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!