"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ВБ "Комерсант" продано "Газпрому" за $200 млн.

Четвер, 31 серпня 2006, 11:13

У середу 30 серпня стало відомо про продаж видавничого будинку "Комерсант". Покупцем виступив Алішер Усманов, глава холдингу "Мєталлоінвєст" і генеральний директор "Газпромінвєстхолдінґа", повністю приналежного ВАТ "Газпром".

Генеральний директор видавництва Дємьян Кудрявцев підтвердив цю інформацію, передає Finance.ua.

"Можливо, ще не всі деталі угоди завершено, але про неї можна говорити вже як про факт, що стався,", - відзначив Кудрявцев.

На початку квітня колишній власник Бадрі Патаркацишвілі заявив, що вартість ВБ "Комерсант" може перевищити 350 млн. дол.

Реклама:

У свою чергу Усманов повідомив, що об'єм угоди по придбанню видавничого будинку "Комерсант" складе приблизно 200 млн. дол.

"Ця сума була визначена з урахуванням ринкової вартості видання, вартості активів і доходів", - пояснив він.

Усманов додав, що в угоду входять як власне ЗМІ, так і нерухомість, що належить видавничому будинку: "Це 6 тис. кв. метрів у Москві й півтори тис. квадратних - у Петербурзі".

За словами Усманова, "Комерсант" придбано на його власну компанію "Мєдіахолдінг", зареєстровану за кордоном РФ.

"Я придбав "Комерсант" на свої власні гроші, і той факт, що зараз угода оформляється на зареєстровану за кордоном компанію, пояснюється проханням колишніх власників. Надалі я маю намір перевести цей актив на російську компанію", - розповів підприємець.

За інформацією "Газети.Ru", сума угоди склала 300 млн. дол.

На питання про плани керування ВБ, підприємець відповів: "Найближчим часом ніяких радикальних кроків уживати не маю наміру, я планую розібратися в ситуації, зрозуміти, як працює видавничий будинок, зрозуміти, як працює журналістика та ЗМІ зсередини".


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!