Підписання Універсалу – позитивна новина для фондового ринку

Четвер, 3 серпня 2006, 10:56

Підписання Універсалу національної єдності є позитивною новиною для українського фондового ринку, вважають учасники фондового ринку.

Опитування проводило агентство "Інтерфакс-Україна".

"Якщо комуністи вийдуть з коаліції, а "Наша Україна" увійде й отримає значне представництво в уряді, наприклад, посаду першого віце-прем'єра, то для ринку це буде дуже добре. Фактично відбудеться те, на що ринок ставив ще в січні-лютому цього року", - сказав директор інвестиційної компанії "Драгон-Капітал" Дмитро Тарабакін.

На його думку вже в четвер почнуться перші спроби підняти ринок.

Реклама:

"Я розраховую, що домовленості сторін супроводжувалися якимись домовленостями й у відношенні економічної політики Кабінету міністрів. Якщо вона буде сприяти виході України на європейські інтегровані ринки, то це позитивна подія", - сказав президент фінансової групи "Автоальянс" Анатолій Отченаш.

Він підкреслив, що невизначеність для фондового ринку страшніша за все, а варіант розпуску парламенту й оголошення дострокових виборів означав би її затягування ще на тривалий термін.

"А те, що в можливій широкій коаліції присутня багатовекторність - то це наша спільна українська проблема... Важливим одним сигналом будуть призначення на ключові посади економічного блоку: якщо вони стануть досить прогресивними, а не махрово-реакційними - то це однозначно краще, ніж невизначеність", - підсумував Отченаш.

ПФТС-індекс у першому кварталі виріс з 330 пунктів до 450 пунктів і по завершенню 31 березня парламентських виборів біля півтора місяців утримувався на новій рекордно високій оцінці, однак потім упав до 380 пунктів і останні півтора місяці балансує навколо цієї оцінки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!