"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У київських обмінниках знову дорожчає долар

Четвер, 3 серпня 2006, 14:16

На ринку готівкової валюти сьогодні спостерігається підвищення курсу долара США.

Зокрема, у порівнянні з учорашнім днем купівля долара в обмінних пунктах київських комерційних банків виросла, у середньому, на півтори копійки, досягши рівня в 5,045 грн./1 дол., повідомляє Ліга.

При цьому середній курс продажу готівкової американської валюти залишився практично на колишньому рівні.

За інформацією Відділу аналізу ринків ЛІГАБізнесІнформ, недостачі американської валюти нема ні на міжбанківському, ні на готівковому валютному ринку. При цьому основний вплив на ринок, на думку аналітиків, продовжують робити бурхливі політичні події в Україні.

Реклама:

"З одного боку, на сьогоднішній день банки закривають короткі позиції, з іншого боку - з політичного Олімпу недвозначно пролунав сигнал про стабілізацію політичної ситуації в країні", - відзначив заступник начальника Управління казначейства КБ "Експобанк" Сергій Огій.

За його словами, у найближчій перспективі подорожчання американської валюти навряд чи можливо, навіть незважаючи на те, що в уряд повертаються люди, "які представляють інтереси деяких найбільших експортно-орієнтованих компаній".

"Противагою в даній ситуації послужить керівництво НБУ, що продовжує дотримувати курсу на міцну гривню", - вважає експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!