АМКУ почав справу проти Держфінпослуг

Вівторок, 29 серпня 2006, 09:54

Антимонопольний комітет порушив справу за ознаками антиконкурентних дій Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг.

Як з’ясував Комітет, нині страхові компанії практично змушені купувати акції, що котуються лише на одному з десяти організаційно оформлених місць торгівлі цінними паперами, повідомляє прес-служба АМКУ на веб-сайті Кабміну.

Тобто, своїми розпорядженнями Держфінпослуг визначила такі правила формування, обліку і розміщення страхових резервів за видами страхування та нормативів достатності капіталу і ліквідності активів страховиків, яким за обсягами торгів відповідає лише одна торговельна площадка.

Оскільки обмеження органом влади кола організаторів торгівлі цінними паперами без законодавчих на те підстав фактично створює привілейовані умови одному з учасників ринку, Комітет вирішив провести розслідування.

Реклама:

"Дев’ять професійних організаторів торгів можуть безпідставно залишитися поза грою. Це призведе до суттєвого обмеження конкуренції на фондовому ринку", - прокоментував ситуацію голова Антимонопольного комітету Олексій Костусєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!