Порошенківські авто будуть робити в Росії

Понеділок, 28 серпня 2006, 17:18

Корпорація "Богдан" має намір організувати виробництво на території Росії

Можливість організації власного виробництва автобусів на території Російської Федерації вивчає лідер українського автомобілебудування, корпорація "Богдан", повідомляє Україна Промислова з посиланням на Укрінформ.

Зараз фахівці з маркетингу українського підприємства, а також його стратегічного партнера - японської компанії Isuzu - проводять вивчення російського ринку.

За словами члена ради директорів корпорації "Богдан" Олександра Дороша, не виключається можливість організації виробництва на базі одного з російських автомобілебудівних заводів. Однак, на його думку, доцільніше було б побудувати власне підприємство.

Реклама:

Остаточне рішення щодо організації виробництва буде прийнято, коли експорт автобусів "Богдан" в Росію перевищить 1 тис. одиниць щорічно.

Згідно з планами корпорації, протягом 2006 року експортні поставки автобусів до РФ збільшаться в 2,5 рази - до 500 машин.

Крупновузлову зборку автобусів "Богдан" вже організовано в Білорусі на базі Гомельського авторемонтного заводу. За оперативною інформацією, зібрано 21 автобус А-092 "Богдан". До кінця цього року планується зібрати ще 50 одиниць.

Корпорація "Богдан", що входить до групи Петра Порошенка "Укрпромінвест", створена з метою реалізації масштабних інвестиційних проектів, спрямованих на створення в Україні потужностей по виробництву автотранспортних засобів різних типів. До її складу входять 20 компаній, серед яких Луцький автомобільний завод і АТ "Черкаський автобус".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!