"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін хоче знищити український ринок автовиробництва?

Понеділок, 21 серпня 2006, 11:17

Кабінет міністрів розробив законопроект, який передбачає ліквідацію 8-річного обмеження віку імпортованих автомобілів, відразу після вступу України до СОТ.

Нагадаємо, що зараз діє заборона ввозу автомобілів старше 8 років, а Законом "Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрацію транспортних засобів" передбачено таку заборону ще на 5 років після вступу України до СОТ. От цю норму Кабмін і пропонує скасувати, повідомляє autoconsulting.com.ua.

Дії Кабміну обумовлені роботою по підготовці до вступу в СОТ, а заборона імпорту авто старше 8 років - одне з болючих питань переговорного процесу з європейськими державами.

Нагадаємо, що Україна на початку 2000-х років щорічно імпортувала більше 200 тис. потриманих автомобілів. Після ряду законодавчих обмежень цей обсяг скоротився до 7 тис. авто (близько 1% ринку) в 2005 році. За прогнозами до кінця 2006 року показник імпорту старих авто в нашу країну складе близько 8 тис. одиниць.

Реклама:

На думку експертів, саме законодавчі заборони старого імпорту заклали фундамент для зростання продажів нових автомобілів і забезпечили автомобільних буй і зростання автовиробництва.

Якщо в 2000 році український ринок нових авто становив 62 тис. авто, то в 2006 році він досягне 370 тис.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!