Ціни на паливо можуть знизитися у вересні – Бойко

Понеділок, 21 серпня 2006, 18:42

Міністр палива та енергетики Юрій Бойко вважає, що ціни на нафтопродукти в Україні стабілізуються. Глава Мінпаливенерго також припустив, що у вересні можливе зниження цін на паливо.

"З урахуванням світових тенденцій, ми вправі очікувати стабільності цін на нафтопродукти в Україні", - сказав він на прес-конференції в Києві 21 серпня, передає "Інтерфакс-Україна".

Міністр вважає, що держава повинна скасувати нульову ставку на ввезення готових нафтопродуктів для стабілізації внутрішнього ринку.

Найбільш прийнятний час для скасування нульових мит, на думку Бойко, – кінець осені, коли спостерігається падіння попиту на ринку палива.

Реклама:

Як повідомлялося, після прискорення темпів зростання цін на нафтопродукти на українському ринку наприкінці липня-першій половині серпня Мінпаливенерго погодило з власниками більшості АЗС граничних роздрібних цін на бензин А-95 на рівні 4,7 грн. за літр, дизпаливо – 4,10 грн. за літр. На даний час ціни стабілізувалися на цьому рівні.

Закон про введення нульових мит на імпорт світлих нафтопродуктів і дизпалива прийнятий Верховною Радою 17 травня 2005 року з метою стимулювати їхній ввіз у країну.

Міністерство економіки пропонує ввести мита обсягом не більш 20-25 євро. за тонну. На думку міністерства, вони не будуть заборонними, а стануть стимулюючими для вітчизняних нафтопереробних підприємств.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!