"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

США жорстко відкинули ультиматум Росії "СОТ в обмін на м'ясо"

П'ятниця, 18 серпня 2006, 13:38

Сполучені Штати Америки жорстко відреагували на російську погрозу ввести заборона на ввіз американського м'яса, якщо до жовтня Штати не дадуть згоди на вступ Росії у Всесвітню торговельну організацію.

За інформацією Reuters, представник Міністерства торгівлі США Шон Спайсер заявив: "Постачання яловичини, свинини і курячого м'яса із США є частиною домовленостей, досягнутих після однобічної заборони Росією імпорту цих продуктів у 2003 році... Це не питання преференцій для Сполучених Штатів. Якщо Росія відмовиться дотримувати досягнуті угоди, це створить серйозні проблеми, які ускладнять наші спроби укласти двосторонню умову про вступ у СОТ", передає Ліга.

Це попередження пішло слідом за листом, якого направив до Міністерства торгівлі США глава російського Мінекономрозвитку Гєрман Грєф.

У цьому листі повідомлялося, що, якщо угода про СОТ не буде підписано, Росія зніме преференції в імпорті сільгосппродукції зі США.

Росія вже 13 років веде переговори про вступ у СОТ і сподівалася вирішити це питання до початку саміту "Великої вісімки", який проходив у липні в Санкт-Петербурзі.

Переговори забуксували через питання, пов'язані з торгівлею сільськогосподарською продукцією, і заклопотаність США захистом інтелектуальної власності від піратів у РФ.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!