Україна має намір закачати у сховища газу 24,5 млрд. куб. м – Янукович

Середа, 16 серпня 2006, 11:18

Україна має намір заповнити підземні сховища газу до початку зимового сезону. Це питання регулюється домовленістю про формування визначених газових балансів в 2006-2007 року між Росією та Україною.

Про це після переговорів із главою російського уряду Міхаілом Фрадковим повідомив прем'єр-міністр Віктор Янукович, передає Ліга.

Янукович повідомив, що в українські підземні сховища буде закачано 24 млрд. 500 млн. куб. м газу, щодня Україна буде накачувати 130 млн. куб. м.

"Зима на носі, є проблема закачування газу в підземні сховища, у ціноутворенні на азіатський газ... У нас є бажання знайти рішення непростих питань, і ми повинні керуватися ринковими підходами", - відзначив, у свою чергу, Фрадков.

Реклама:

За його словами, "очікування в суспільствах високе, і рух повинен бути активний назустріч із всіх питань двосторонніх відносин".

Нагадаємо, раніше Міністерство палива та енергетики повідомляло, що до кінця року в українські газові сховища планується закачати близько 16 млрд. куб. м газу, що дозволить вийти на загальний обсяг запасів у 22-23 млрд. кубометрів.

"Ці обсяги забезпечать нормальне функціонування в цілому газотранспортної системи, забезпечать необхідними обсягами українських споживачів і необхідний рівень експортних поставок російського газу в країни Західної Європи", - відзначали тоді в Міністерстві.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!