"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Безкоштовні" банкомати можуть зникнути?

Понеділок, 14 серпня 2006, 11:40

З недавнього часу британські споживачі стурбовані тим, що часи "безкоштовних" банкоматів можуть скоро закінчитися, повідомляє thisismoney.co.uk.

Вони будуть замінені банкоматами, у яких стягуються комісійні за отримання готівки, інформує UABanker.net.

Ще п'ять років тому ніхто не підозрював про подібне нововведення, а сьогодні "платні" банкомати вже захопили більше 40% мережі по країні.

Це означає, що всім клієнтам, можливо, прийдеться платити до 5 фунтів за отримання готівкою власних коштів.

Реклама:

Таке попередження надійшло від Філіпа Уільямсона (Philip Williamson), глави найбільшого британського будівельного товариства Nationwide, який очолив рух за збереження "безкоштовних" банкоматів.

Його побоювання полягають у тому, що, якщо сьогоднішні тенденції не зміняться, автомати, що не стягують плати за отримання готівки, будуть виведені з використання до 2016 року.

За останній рік на території Великобританії кількість безкоштовних банкоматів впала на 108 одиниць, склавши 32 тис. 355 одиниці, кількість же банкоматів стягуючих плату зросло на 3 тис. 246, склавши 23 тис. 931.

Таке збільшення означає, що британцям тепер прийдеться сплатити 250 млн. фунтів за користування банкоматами, що на 110 млн. більше, ніж торік. Всього п'ять років тому такі послуги для споживачів були безкоштовними.

Експерти відзначають, що досить одному з головних банків країни почати стягувати плату, як інші підуть за ним. Незважаючи на свої величезні прибутки, банки завжди шукають нові шляхи їхнього збільшення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!