"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У президента допускають, що Янукович може піти на девальвацію гривні

Понеділок, 14 серпня 2006, 12:02

Керівник головної служби соціально-економічної політики Секретаріату президента Павло Гайдуцький вважає, що новий уряд може піти на девальвацію гривні.

За його словами, торік інтереси українських експортерів були проігноровані. Тому не виключено, що представники нової виконавчої влади можуть підтримати операторів зовнішньоекономічної діяльності і зміцнити долар, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Гайдуцький нагадав про негативний досвід 2005 р., коли було прийнято рішення про різку ревальвацію гривні. Він підкреслив, що зміна курсової політики повинна бути наслідком структурних економічних змін, а не "рішенням одного дня".

З початком діяльності нового уряду банкіри стали активно говорити про можливу девальвацію національної валюти.

Реклама:

Фінансисти впевнені, що Кабмін навряд чи проігнорує "своїх" представників бізнесу. Тому зосередиться на створенні умов сприяння експортерам і піде на ослаблення гривні.

Перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров так само заявив, що для стимулювання українських експортерів варто очікувати деякої девальвації гривні.

Банкіри називають коридор, у рамках якого може виявитися новий офіційний курс НБУ - від 5,07 грн./дол. до 5,33 грн./дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!