"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров призупинив відшкодування ПДВ?

Четвер, 10 серпня 2006, 11:15

Міністр фінансів Микола Азаров має намір призупинити відшкодування ПДВ із держбюджету.

Перший віце-прем'єр і міністр фінансів Микола Азаров під час знайомства з колективом Мінфіну заявив про необхідність призупинити відшкодування ПДВ до "окремих указівок", інформує Finance.ua.

За його словами, зараз повернення податку в основному здійснюється по фіктивним і до того ж "елементарним" схемах. І доти, поки "вони не розберуться", хто винуватий у поширенні подібної практики, відшкодовуватися податок не буде.

Однак Азаров так і не уточнив, хто буде розбиратися і скільки часу на це буде потрібно.

Реклама:

Інформацію підтвердив перший заступник міністра фінансів Віктор Кальник: "Мінфін зараз не стежить за порядком відшкодування податку, усі питання вирішуються податковою адміністрацією України і Держказначейством".

"Піднімалося питання, що потрібно більш акуратно працювати з відшкодуванням ПДВ, і варто більше контролювати цей процес і навести тут порядок", - повідомив він.

У Держказначействі також підтвердили наявність тимчасового листа, яким відомству, а також ДПАУ необхідно керуватися для призупинення виплат заявленого до відшкодування ПДВ.

У Мінфіні підтвердили, але відмовилися коментувати дану інформацію.

За даними Мінекономіки, за I півріччя з держбюджету було відшкодовано 7 млрд. грн. ПДВ, або 92,5% від плану, у той час як у I півріччі 2005 року – 4 млрд. 900 млн. грн.

Станом на 1 липня 2006 року загальна заборгованість по відшкодуванню ПДВ складала 5 млрд. 254 млн. грн., у тому числі прострочена, велика частина якої знаходиться на оскарженні в судах, - 557 млн. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!