"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Індії заборонили продаж Coca-Cola і PepsiCo

Четвер, 10 серпня 2006, 17:04

Штат Керала на півдні Індії став черговим регіоном, що заборонив продаж напоїв виробництва дочірніх компаній Coca-Cola і PepsiCo.

Причиною заборони стали проведені дослідження, які показали, що у воді, яка використовується при виробництві напоїв, знаходяться пестициди, передає Ліга.

За інформацією російського видання "Вєдомості", після опублікування на минулому тижні дослідження, яке свідчить про перевищення норми вмісту пестицидів у воді, кілька індійських штатів заборонили продаж "Coke", "Pepsi", "Sprite" та інших напоїв, що виробляються американськими гігантами в Індії.

У першу чергу, заборона торкнулася шкіл, інститутів і державних установ, але Керала став першим штатом, де було цілком заборонено не тільки продаж, але і виробництво цих напоїв.

Реклама:

Очевидно, це призведе до падіння продажів Coca-Cola і PepsiCo, на які приходиться 80% індійського ринку безалкогольних напоїв обсягом більше 2 млрд. дол.

Компанія Coca-Cola представляє на ринку більше 230 різних брендів по всьому світі, включаючи безалкогольні і негазовані напої. В Україні компанія представлена дочірнім підприємством "Кока-Кола Бевереджиз Україна".

PepsiCo Inc. - другий по величині у світі виробник безалкогольних напоїв по ринковій вартості.

За останні п'ять років темпи росту продажів Coca-Cola збільшилися на 2,4%, PepsiCo - на 7,8%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!