"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українці налаштовані песимістично, не дивлячись на серйозне економічне зростання в 2006

Вівторок, 1 серпня 2006, 12:42

Споживчі настрої населення в Україні істотно погіршилися в травні-червні, повідомив Міжнародний центр перспективних досліджень з посиланням на результати чергового опитування.

"Індекс споживчих настроїв найбільш низький за останні 5 років. У червні-2006 індекс споживчих настроїв (ІСН) складав 84,9. Це на 12,2 пункти нижче ніж індекс, зафіксований під час попереднього опитування, проведеного в квітні-2006", - відзначено в прес-релізі МЦПД, передає "Інтерфакс-Україна".

"Погіршення настроїв відбулося переважно внаслідок погіршення економічних очікувань громадян: індекс економічних очікувань (ІЕО) у порівнянні з квітнем утратив 16,2 пункти й опустився до 80, що є найбільше низьким показником з 2000 року", - відзначено в прес-релізі.

"Таке погіршення економічних очікувань громадян всупереч прискоренню економічного зростання в другому кварталі 2006 року очевидно викликано поглибленням тривалої політичної кризи", - повідомляється в прес-релізі.

Реклама:

Значення ІСН нижче 100, вказує на перевагу негативних споживчих настроїв.

Дослідження споживчих настроїв визначається на підставі вибіркового дослідження домашніх господарств країни. Під час дослідження опитують 1000 чоловік у віці від 15 до 59 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!