"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Лакшмі Міттал почне нову "поглинальну" пригоду?

П'ятниця, 7 липня 2006, 12:31 -

Сталеливарний гігант Mittal Steel, що зараз поєднується з європейською металургійною компанією Arcelor, незабаром може зробити ще одну велику покупку. Цього разу мова йде про індійську сталеливарну компанію Tata Steel.

Tata Steel володіє однією з найнижчих у світі виробничих витрат у секторі й ставить перед собою амбіційні плани збільшити виробництво до 30 млн. т сталі на рік до 2016 року, повідомляє Кореспондент.net.

За підсумками фінансового року, що завершився в березні 2006, чистий прибуток Tata Steel склав 37 млрд. 210 млн. рупій (820 млн. дол.), а виторг - 222 млрд. 720 млн. рупій (4 млрд. 900 млн. дол.).

Натяком на поглинання Tata Steel стало недавнє телевізійне інтерв'ю Міттала, у якому останній заявив, що його компанія може бути зацікавлена в придбанні активів у Індії після завершення угоди з Arcelor.

Реклама:

Керівництво Tata Group, що володіє 20% сталеливарної компанії, уже почало вживати заходів, які повинні не допустити можливого поглинення.

Зокрема, глава компанії Ратан Тата заявив про намір збільшити частку своїх акцій.

Нагадаємо, що за володіння Arcelor Mittal боровся з російським ВАТ "Сєвєрсталь" і в підсумку домігся перемоги, запропонувавши правлінню люксембурзької компанії умови, які значно відрізнялися від первісних планів ворожого поглинання.

Для завершення угоди з Arcelor, оцінюваної в 25 млрд. 400 млн. євро, Mittal необхідно ще одержати в акціонерів згоду на продаж більше половини акцій європейської компанії.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: