Запасів газу у сховищах вистачить і Україні, і Європі

П'ятниця, 7 липня 2006, 12:52

ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" визнали обсяг накачування газу в українські підземні сховища газу на рівні 16 млрд. куб. м достатнім для проходження осінньо-зимового сезону, домовившись про можливості збільшити його до 18 млрд. 400 млн. куб. м.

Як повідомив міністр палива та енергетики Іван Плачков, такий підсумок обговорення цього питання на минулій у четвер у Москві зустрічі голови правління "Газпрому" Алєксєя Міллєра з Іваном Плачковим і головою правління НАК Олександром Болкісєвим, передає "Інтерфакс-Україна".

Міністр відзначив, що сторони домовилися, що у випадку теплої осені Україна продовжить закачування газу в ПХГ, що дозволить збільшити його обсяги там ще на 1,5-2 млрд. куб. м.

"Це дозволить наростити закачування газу в українські ПХГ до 18 млрд. 400 млн. куб. м і остаточно закрити це питання", - підкреслив міністр.

Реклама:

Як повідомлялося, планується, що 4 млрд. 700 млн. куб. м природного газу в українські ПХГ закачає НАК "Нафтогаз", 2 млрд. 800 млн. куб. м газу - швейцарський імпортер російського й середньоазіатського газу для України RosUkrEnergo AG, а ще 8 млрд. 800 млн. куб. м - їхнє спільне підприємство "УкрГаз-Енерго".

У сумі обсяги накачування газу складуть 16 млрд. 500 млн. куб. м, що з урахуванням наявних запасів дозволить одержати в ПХГ близько 24 млрд. куб. м.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!