"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд проведе "круглий стіл" з олігархами по КГЗКОРу

П'ятниця, 7 липня 2006, 15:56 -

Уряд має намір провести переговори з вітчизняними та закордонними фінансово-промисловими групами по створенню спільного підприємства для добудування Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд.

Як повідомило джерело в уряді, дане рішення було прийнято на нараді, що відбулася в четвер, у прем'єр-міністра Юрія Єханурова, передає "Інтерфакс-Україна".

"На нараді було ухвалено рішення провести "круглий стіл", на який запросити ФПГ, зацікавлені в добудуванні КГЗКОРу. Зокрема, крім "Смарт-Групп" (Запоріжжя) і "Мєталлоінвєст" (РФ), було вирішено запросити на нього Mittal Steel, "Сєвєрсталь" (РФ), "Індустріальний союз Донбасу", СКМ (Донецьк) і власників Полтавського ГОКу", - пояснило джерело.

При цьому він додав, що переговори передбачається провести 10 липня.

Реклама:

На нараді у прем'єр-міністра в четвер не обговорювалося питання про складання вимог до потенційних інвесторів КГЗКОРу: "Якщо буде ухвалено рішення про проведення конкурсу, тоді й будуть готуватися умови для його учасників".

Будівництво КГЗКОРу проектною потужністю 10 млн. тонн окатишів у рік почалося в 1985 році. Після розпаду СРСР його правонаступником стала Україна, частка якої в проекті становить 56,4%, частка Румунії - 28%, інша частина належить Словаччині.

Створена урядом на початку червня спеціальна комісія по оцінці пропозицій інвесторів по добудуванню КГЗКОРу назвала пропозицію холдингу "Мєталлоінвєст" і "Смарт-групп" найбільш прийнятним варіантом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: