Металотрейдери та Мінпромполітики вважають, що "Міттал Стіл" не вступало у змову

Четвер, 6 липня 2006, 12:34

Українська асоціація металотрейдерів і Міністерство промислової політики вважають об'єктивним підвищення з 1 липня поточного року відпускних цін на металопродукцію виробництва комбінату "Mittal Steel Кривій Ріг".

Як повідомив президент УАМ Андрій Федосєєв, у цей час світовий ринок металопродукції перебуває на підйомі, що визначає ціни на цей товар і на внутрішньому ринку, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це об'єктивний процес - якщо відбувається зростання цін на металопродукцію на зовнішніх ринках, то такий же стрибок буде й усередині України, тому що наша країна не є ізольованою. До того ж, поштовх до цього зростання цін дало підвищення вартості залізорудної сировини в середньому на 10%, а також збільшення цін на енергоносії, плюс зросли транспортні видатки", - пояснив він.

"Ми побачили, що ВАТ "Mittal Steel Кривій Ріг" організувало прозору систему збуту своєї продукції, і зараз без проблем можна придбати металопродукцію комбінату, чого не було раніше, до приходу на підприємство Mittal Steel", - відзначив Федосєєв.

Реклама:

Заступник міністра промислової політики Володимир Грановський також відкинув припущення про можливу змову українських металургійних підприємств з метою підвищення цін на металопродукцію.

"Цього немає, а ціни - ринкові. І ціни ВАТ "Mittal Steel Кривій Ріг" відповідають світовому рівню, вони визначаються ринком, а не змовою. До того ж, зараз ВАТ "Mittal Steel Кривій Ріг" поліпшило систему збуту металопродукції - усі, хто хоче, може купити металопрокат по прямих договорах з меткомбінатом", - сказав заступник міністра.

Як повідомлялося, "Mittal Steel Кривій Ріг" з 1 липня поточного року підвищив відпускні ціни на металопродукцію в середньому на 2,5-5,8% у порівнянні з рівнем цін на 1 червня 2006 року.

На комбінаті пояснюють необхідність такого підвищення зміною вартості матеріалів, що поставляють на підприємство, сировини та паливно-енергетичних ресурсів.

ВАТ "Mittal Steel Кривій Ріг" - найбільший в Україні виробник металопродукції, частка якого на ринку сягає 20%. Виробничі потужності підприємства, що має повний виробничий цикл, розраховані на щорічний випуск більше 6 млн. тонн прокату, близько 7 млн. тонн сталі та більше 7 млн. 800 тис. тонн чавуну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!