Путін: Істерика ЗМІ через Україну - спроба тиснути на Росію

Четвер, 6 липня 2006, 19:12

Владімір Путін вважає, що істерика в західних ЗМІ у зв'язку з газовим скандалом в Україні була спробою політичного тиску на Росію.

Відповідаючи на запитання користувачів Інтернету про те, чи не намагається Росія чинити політичний тиск на Україну за допомогою підвищення цін на російський газ, президент сказав: "Дійсно, істерика, що була створена в ЗМІ, насамперед у європейських країнах і Північній Америці, є спробою здійснити політичний тиск, але не на Україну, а на Росію", повідомляє Кореспондент.net.

"Хтось хоче змусити нас, як колись, продавати газ за викидними цінами. Із цим покінчено - усі повинні платити рівну ціну", - підкреслив Путін, в ході інтернет-конференції.

Після того, як ведуча інтернет-конференції Бріджит Кендалл запитала президента Росії, чи можлива ситуація, у якій Росія відключить газ Західній Європі, Путін запитав, скільки коштує її намисто.

Реклама:

Вислухавши її відповідь, він запропонував їй продати намисто якщо не за п'ять копійок, то за рубль. Ведуча погодилася продати намисто йому як президентові, але відмовилася - як випадковій людині.

Тоді Путін заявив, що Росія теж не згодна віддавати газ за безцінь своїм сусідам, до яких вона відноситься на рівних. Президент підкреслив, що Росія довгий час віддавала газ сусідам за викидними цінами.

Він уточнив, що президент України Віктор Ющенко і його уряд зробили багато чого для врегулювання газових відносин двох країн.

За словами Путіна, заслуга української влади полягає в тому, що вони розділили питання поставок газу з Росії в Україну і транзит російського газу через територію країни в Європу.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!