"Газпром" дав добро на поставки туркменського газу в Україну

Четвер, 6 липня 2006, 20:07

"Газпром" пропонує Києву домовитися з Ашхабадом прямо для рішення оперативних проблем з поставками газу.

Про це сьогодні заявив офіційний представник "Газпрому" Сєргєй Купріянов за підсумками переговорів із главою Мінпаливенерго Іваном Плачковим і головою правління НАК "Нафтогаз" Олександром Болкісевим, повідомляє Кореспондент.net.

"Росія готова надати транзитні послуги для транспортування туркменського газу в Україну, якщо Ашхабад і Київ дійдуть згоди", - відзначив Купріянов.

За його словами, зараз в Україні обсяги закачаного в підземні сховища газу недостатні, що "може призвести до виникнення проблем із забезпеченням споживачів у зимовий період".

Це, за його словами, не може не турбувати Москву, в умовах, коли транзит російського газу в Європу проходить через територію України.

Реклама:

Тим часом раніше, Ашхабад запропонував Києву переглянути умови підписаної в грудні минулого року угоди про поставки туркменського природного газу в Україну, підвищивши ціну на друге півріччя з 60 до 100 доларів за 1 тис. куб. м на кордоні Туркменістан-Узбекистан.

У той же час, Україна наполягає на дотриманні домовленості про поставки туркменського газу в Україну по 60 доларів за 1 тис. куб. м у другому півріччі 2006 року.

Нагадаємо, що сьогодні в Москві проходять переговори між українською делегацією, очолюваною главою "Нафтогазу" Олександром Болкісевим, і керівниками російського "Газпрому" про поставки газу в Україну в другому півріччі 2006 року.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!