"Укрсоцбанк" нарешті успішно зробив емісію на 300 млн. грн.

Вівторок, 4 липня 2006, 12:31 -

Державна комісія з коштовних паперів і фондового ринку зареєструвала додаткову емісію акцій АКБ "Укрсоцбанк", у результаті якої статутний капітал банку збільшується на 300 млн. грн. - до 370 млн. грн.

Як повідомив 4 липня керівник апарата ГКЦБФР Михайло Непран, Держкомісія зареєструвала додаткову емісію акцій банку 30 червня, передає "Інтерфакс-Україна".

"Всі судові заборони було знято, і ніяких юридичних перешкод цьому не було. Мало того, було приписання зареєструвати негайно", - повідомив Непран.

Як повідомлялося, італійський банк Banca Intesa у лютому 2006 року заявив про підписання угоди про купівлю 85,42% акцій "Укрсоцбанку" за 1 млрд. 160 млн. дол. шляхом купівлі компанії "Ферротрейд Інтернешнл", що володіє контрольним пакетом акцій "Укрсоцбанку".

Реклама:

При цьому передбачалося, що, якщо банк встигне зареєструвати емісію своїх акцій обсягом 300 млн. грн. до завершення угоди, інвестор сконцентрує 88,1% акцій банку.

Разом з тим міноритарні акціонери банку намагалися завадити проведенню угоди через суди, посилаючись на порушення в ході передплати на акції додаткової емісії.

Акціонери "Укрсоцбанку" 24 березня затвердили результати передплати на акції додаткової емісії банку на суму 300 млн. грн. За підсумками підписки, структура акціонерного капіталу банку не змінилася.

Раніше контрольний пакет акцій "Укрсоцбанку" належав великій промисловій групі "Інтерпайп", фактичним власником якої є український підприємець Віктор Пінчук.

За даними Нацбанку, до квітня 2006 року за розміром загальних активів Укрсоцбанк займав 5-е місце (11 млрд. 545 млн. грн.) серед 164 банків, які діяли в країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: