Європа пропонує Україні реформувати банківську систему

Вівторок, 4 липня 2006, 15:42

Організація по економічному співробітництву та розвитку при ООН разом з Європейською комісією пропонують установити в Україні обмеження на видачу великих сум кредитів банками.

Про це йдеться в спільному повідомленні ОЕСР і Єврокомісії, інформують Українські новини.

На думку ОЕСР і Єврокомісії, також необхідним є введення класифікації кредитних портфелів українських банків відповідно до європейських стандартів і створення адекватної регуляторної основи та системи спостереження за фінансовими ринками відповідно до міжнародних стандартів.

Також ОЕСР і Єврокомісія виступають за створення потужного й ефективного банківського сектору, зокрема, шляхом повторної рекапіталізації (зміна структури капіталу банку з метою раціоналізації діяльності) і диверсифікації банків, а також відкриття банків для іноземних інвесторів і лібералізацією ринків капіталу, зокрема, шляхом підтримки їхньої більшої прозорості й цілісності, а також активною участю в них інституціональних інвесторів.

Реклама:

Організація по економічному співробітництву та розвитку при ООН разом з Європейською комісією реалізовують проект "Поліпшення умов для розвитку підприємництва та інвестиційного клімату для вітчизняних і міжнародних інвесторів в Україні", який фінансово підтримується програмою Єврокомісії TACIS.

Проект реалізовується у трьох напрямках: дослідження правового поля в Україні, вивчення фінансових ринків і їхньої ролі в створенні сприятливого інвестиційного клімату, а також інвестиції та регіональний розвиток.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!