"Промінвестбанк" лякає труднощами на українському енергоринку

Понеділок, 31 липня 2006, 11:17

Призначення ВАТ "Державний ощадний банк України" уповноваженим банком по обслуговуванню рахунків енергоринку може створити труднощі для підприємств паливно-енергетичного комплексу, вважають у ЗАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк", який раніше обслуговував енергоринок.

"Таке рішення є лобістським. Це зроблено не вперше. Воно розриває грошові потоки і створює великих труднощів для паливно-енергетичного комплексу. Ця постанова спрямована на підрив ринкових відносин", - сказали агентству "Інтерфакс-Україна" в "Промінвестбанку".

Разом з тим у "Промінвестбанку" не повідомили, чи буде банк оскаржувати рішення уряду про призначення "Ощадбанку" уповноваженим банком по обслуговуванню рахунків енергоринку в судовому порядку.

Як повідомлялося, уряд України в липні постановою №1004 призначив "Ощадбанк" уповноваженим банком по обслуговуванню поточних рахунків зі спеціальним режимом використання учасників Оптового ринку електроенергії.

Реклама:

Раніше міністр економіки Арсеній Яценюк повідомив, що уряд вирішив поетапно переводити рахунки державних установ і державних компаній України з комерційних банків у державні банки.

"Ощадбанк" уже був уповноваженим банком по обслуговуванню рахунків енергоринку — з 25 липня 2000 року по 1 січня 2002 року.

"Ощадбанк" засновано у 1991 році. Усієї його акції належать державі. За даними Нацбанку України, на початок квітня поточного року за обсягом загальних активів "Ощадбанк" займав 7-е місце (9 млрд. 530 млн. грн.) серед 164 банків, що діяли в країні.

"Промінвестбанк" засновано у 1992 році. За даними Нацбанку, на 1 квітня 2006 року за обсягом загальних активів (14 млрд. 246 млн. грн.) "Промінвестбанк" займав 3-е місце серед 164 українських банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!