"УкрГаз-Енерго" у липні збільшило число дилерів до 32

Понеділок, 31 липня 2006, 16:49

Єдиний імпортер газу в Україну ЗАТ "Укргаз-Енерго" у липні збільшило число дилерів для постачання газу споживачам в обсязі до 5 млн. куб. м/місяць з 25 до 32.

"Укргаз-Енерго" виступає каталізатором лібералізації українського газового ринку. Сьогодні близько 20% усього газу, який ми поставляємо споживачам, проходить через наших дилерів - у липні їхнє число виросло до 32, з них 13 - облгази", - повідомив голова правління "Укргаз-Енерго" Ігор Воронін 31 липня, передає "Інтерфакс-Україна".

"Дилери потрібні об'єктивно, тому що в Україні близько 200 великих споживачів газу, що беруть більш 5 млн. куб. м на місяць. Зате дрібних споживачів - понад 40 тис. Ми вважаємо неефективним адмініструвати їх самим, і сьогодні працюємо з дилерами, які для збереження свого місця на ринку повинні прагнути до досягнення наших цінових і бізнес-параметрів", - пояснив глава правління "Укргаз-Енерго".

ЗАТ "Укргаз-Енерго" створено 2 лютого 2006 року у виконання угоди про врегулювання відносин у газовій сфері між НАК "Нафтогаз України", ВАТ "Газпром" і швейцарським трейдером RosUkrEnergo AG від 4 січня 2006 року. Його акціонерами є НАК і RosUkrEnergo, яким належить по 50%.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!