"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НАТО зацікавлене у продукції української "воєнки"

Понеділок, 3 липня 2006, 12:19

Країни НАТО зацікавлені у продукції українського військово-промислового комплексу, заявив директор Центру інформації та документації НАТО в Україні Мішель Дюре.

Про це він заявив у ході міжнародної конференції "Трансатлантичний ринок озброєнь для України: міф або реальність? Політичні фактори та економічна доцільність в аспектах євроатлантичної інтеграції" 3 червня в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні майже 11 країн НАТО використовують колишню зброю радянського типу, і вони не збираються відмовлятися від цієї зброї..., тому є ніша", - сказав Дюре.

Він додав, що "все залежить від маркетингу, бажання українського ВПК знайти можливості в цьому ринку".

Реклама:

За його словами, твердження про те, що при співробітництві або вступі України в альянс національний ВПК буде зруйнований, не відповідає дійсності.

"У будь-яких країнах НАТО сьогодні ринок диктує умови", - сказав Дюре, ще раз підкресливши, що Україна, на його думку, повинна розвивати своє співробітництво з альянсом.

"Потрібно дивитися в майбутнє, потрібно зрозуміти, що Радянського Союзу більше не існує, потрібно шукати нові ніші та потрібно конвертувати те, що можливо", - додав він.

Представник альянсу також відзначив, що НАТО сподівається, що "наступний уряд України продовжить напрямок на євроатлантичну інтеграцію".

Дюре повідомив, що НАТО на сьогоднішній день дуже активно співпрацює з Російською Федерацією, і представник ВПК РФ є у штабі НАТО, а представника України ще немає. При цьому він сказав: "Ми готові підтримати Україну і допомогти Україні, якщо питання (про активізацію співробітництва з НАТО) буде стояти".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!