АМКУ оштрафував "Укртелеком" на 700 тис. грн.

Понеділок, 3 липня 2006, 15:32

Антимонопольний комітет оштрафував ВАТ "Укртелеком" на 700 тис. грн. за зловживання монопольним положенням при наданні в оренду спеціалізованих технологічних приміщень АТС.

Про це повідомили в прес-службі АМК 3 липня, передає "Інтерфакс-Україна".

За даними комітету, "Укртелеком" установив економічно необґрунтовані орендні ставки для ряду підприємств і телекомунікаційних операторів, а саме: Департаменту Державної служби охорони при МВС, філії "Управління "Укргазтехзв’язку" НАК "Нафтогаз України", ВАТ "Новопавловський гранітний кар'єр", ДП "Украерорух", ВАТ "Геркон" і ТОВ "Телеком-Сервіс".

У той же час, за інформацією АМК, при нарахуванні оренди монополіст безпідставно ввів різні коефіцієнти для збільшення орендної плати.

Реклама:

При цьому "Укртелеком" застосовував їх без узгодження зі сторонами та у примусовому порядку під загрозою розриву договору оренди.

Крім цього, відзначають в АМК, за електропостачання й збереження майна з орендарів стягувалася плата в сумі, яка перевищує фактичні витрати.

"Поза сумнівом, така спроба самостійно змінити правила гри завдала значних збитків іншим учасникам ринку та шкоди їхній діяльності", - цитує прес-служба голову АМК Олексія Костусєва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!