Україна може залучити в Європи ?370 млн. для проектів у ПЕК

П'ятниця, 28 липня 2006, 11:06

Україна може залучити в Європейського банку реконструкції і розвитку, а також Європейського інвестиційного банку близько 370 млн. євро. кредитних засобів для проектів у паливно-енергетичному секторі.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства палива та енергетики, передають Українські новини.

Відповідно до повідомлення, 27 липня в Мінпаливенерго відбулася зустріч міністра палива та енергетики Івана Плачкова з представниками Європейської комісії, ЄБРР та Європейського інвестиційного банку щодо участі в кредитних проектах у паливно-енергетичному комплексі України.

На зустрічі, зокрема, обговорювалася реалізація інвестиційного проекту з удосконалення обліку газу і нафти на кордонах України. Інвестиційна складова даного проекту складає близько 20 млн. євро.

Обсяг залучення кредитних коштів для реалізації проектів зі встановлення лічильників газу і котлів для опалення будинків у комунальному секторі перевищить 300 млн. євро.

Реклама:

Також обговорено умови залучення кредиту обсягом 30-50 млн. євро на модернізацію компресорних станцій.

Крім того, сторони обговорили хід реалізації загальних заходів щодо проектів транзиту нафти і газу; інтеграції електроенергетичного сектора України та Молдови в електричні мережі і ринки Європи; створення стратегічних запасів нафти і нафтопродуктів.

"Протягом двох тижнів завершиться аналіз джерел фінансування стратегічних проектів у ПЕК відповідно до стратегії. Після цього підприємства паливно-енергетичного комплексу будуть мати можливість оживити роботу над залученням кредитних коштів банків і фінансових установ", - сказав Плачков.

В свою чергу, представники іноземних банків завірили керівництво Мінпаливенерго у готовності фінансувати проекти в ПЕК України та співробітництво з іншими неурядовими організаціями з метою фінансування великих енергетичних проектів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!