Російський "Внєшторґбанк" завойовує Африку

П'ятниця, 28 липня 2006, 11:41

Другий за величиною банк Росії "Внєшторґбанк" та інвестиційна компанія з Намібії Capricorn Investment Holding створили спільне підприємство, яке буде обслуговувати російські компанії, що ведуть бізнес на півдні африканського континенту.

Як повідомили в банку, відповідно до умов договору, частка участі "Внешторгбанку" у статутному капіталі VTB Capital (Namibia) (PTY) Ltd. складе 50%+2 акції, передає Ліга.

"Створення VTB Capital (Namibia) є черговим етапом формування міжнародної фінансової Групи ВТБ у рамках реалізації стратегії розвитку "Внєшторґбанку", що передбачає розширення діяльності на швидкозростаючих фінансових ринках СНД, Азії й Африки. Наступним кроком, спрямованим на збільшення присутності ВТБ на африканському континенті, стане відкриття дочірнього банку ВТБ в Анголі у вересні 2006 року", - сказав старший президент ВТБ Олєґ Мурадян.

Сарrісоrn Investment Holding - інвестиційна холдингова компанія, яка веде бізнес у Намібії і Ботсвані, з активами на кінець 2005 року обсягом 1 млрд. 55 млн. дол. Чистий прибуток холдингу за підсумками 2005 фінансового року склав 29 млн. дол.

Реклама:

У липні 2005 року Росія та Намібія підписали угоду про створення міжурядової комісії, яка повинна була працювати над зміцненням торговельних і економічних зв'язків двох країн.

"Внєшторґбанк" є другим банком Росії за обсягом активів, які на 31 грудня 2005 року склали 21 млрд. 750 млн. дол.

Найбільшим акціонером ВТБ із часткою у 99,9% є уряд РФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!