Міжнародний кредитний рейтинг Києва підвищено до "BB-" з "B+"

П'ятниця, 28 липня 2006, 16:04

Рейтингове агентство Standard&Рооr's підвищило довгостроковий кредитний рейтинг Києва з "B+" до "BB-" 27 липня.

Прогноз зміни рейтингу - "стабільний", йдеться в прес-релізі агентства, передає "Інтерфакс-Україна".

"Підвищення рейтингу відбиває зростання доходів міста і його високі фінансові показники, - відзначив кредитний аналітик Standard&Рооr's Боріс Копєйкін.

"Крім того, рівень рейтингу підтримують положення Києва як економічного, фінансового і культурного центра України, а також гарні показники ліквідності" – додав експерт.

"Рівень рейтингу Києва, як і раніше, обмежений через порівняно високий рівнем боргу в іноземній валюті, низьку фінансову гнучкістю внаслідок контролю з боку центрального уряду за основними джерелами доходів і мінливу систему міжбюджетних відносин" – підкреслив Боріс Копєйкін.

Реклама:

Рейтинг міста також відображає потреби у фінансуванні інфраструктури і необхідність і далі підвищувати якість управління та рівень прозорості.

Порівняно великий борг Києва робить місто чутливим до високих валютних ризиків. Прямий борг, однак, стабілізувався на рівні 55% поточних доходів на кінець 2005 р. і залишиться на цьому рівні принаймні до 2007 р.

Доходи міста в 2005 році виросли майже на 50% завдяки гарному економічному зростанню і кращому збиранню податків, у 2006 році очікується, щонайменше, 10%-е зростання доходів.

Standard&Рооr's думає, що зростаюча економіка й інвестиції в Київ продовжать підтримувати зростання доходів міста. Борг, як очікується, стабілізується на рівні менше 70% доходів до кінця 2008 р.

"Збереження високих фінансових показників і здійснення важливих проектів капітальних витрат можуть позитивно вплинути на рівень рейтингів у майбутньому, - пояснив Копєйкін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!