Польщі не подобається ідея Путіна та Шредера

Четвер, 27 липня 2006, 11:48

У Варшаві не розглядають можливості підключення до проекту будівництва Північноєвропейського газопроводу по дну Балтійського моря, заявила глава МЗС Польщі Анна Фотига.

"Ми хотіли б забезпечити собі енергетичну безпеку. І з цього погляду північний газопровід не є для нас вигідним підприємством. Також з огляду на екологію, ми говоримо про це відкрито. Ми дійсно не передбачаємо включення в цей процес. Оскільки це не вирішує головну проблему - диверсифікованість", - сказала Фотига, передає "Інтерфакс-Україна".

Вона відзначила, що в даний час відносини Росії та Польщі "можна називати холодними, причому протягом досить тривалого часу".

Відповідаючи на питання, чи буде винесена на міждержавний рівень тема масового розстрілу польських офіцерів у Катині, глава МЗС сказала, що це питання необхідно закрити в двосторонніх відносинах. Для цього, на її думку, потрібні домовленості між двома країнами і велика частка доброї волі.

Реклама:

Щодо перспективи проведення в майбутньому зустрічі двох лідерів, Фотига повідомила, що в ході переговорів з помічником президента РФ по відносинам з ЄС Сєргєєм Ястржембскім сторони вирішили, що для обох сторін доречно було б зустрітися на нейтральній території, зокрема, можливо, "на неформальній зустрічі у Фінляндії, у якій буде брати участь президент Росії".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!